Jagdhund / x-jagd

Jagdhund
1

Jagdhund staat voor “Natürlich das Beste”
 Outdoorkleding voor jagers en natuurliefhebbers

Jagdhund biedt jagers en natuurliefhebbers kleding met de hoogste functionaliteit en kwaliteit op duurzame wijze geproduceerd. Als natuurlijk merk werken we met loden en combineren innovatie en natuurlijke materialen met functie. Jagdhund is gemaakt door jagers voor jagers. Ontdek alle mogelijkheden voor een hoogwaardige uitrusting.

Jagdhund, “natuurlijk” de beste, voor dames en heren…

uitgelicht

Loden is Lifestyle!

Vergeet het stoffige beeld van loden! Loden praktisch opnieuw geïnterpreteerd en scoort met zijn vele onvergelijkbare eigenschappen. Tegelijkertijd is het ook stijlvol en modern! Onze loden kleding is sportief, functioneel, heeft een uitstekende pasvorm en voorzien van vele praktische oplossingen.

Wat is Loden?

Loden is een stof die in Tirol, Oostenrijk is ontstaan. Het is een waterdichte, kortharige uit wol vervaardigde stof. De stof is gemaakt van de ruwe, vetachtige wol van bergschapen en heeft een traditionele jagersgroene kleur. De naam is afgeleid van het Middelhoogduitse ‘lode’ of het Oudhoogduitse ‘lodo’, wat ‘grof doek’ betekent.

Om loden te produceren, worden sterke garens tot een doek geweven. Vervolgens ondergaat deze doek een langdurig proces waarbij de stof krimpt en steeds compacter wordt. Uiteindelijk krijgt het een viltachtige textuur. Vervolgens wordt de stof meermaals met natuurlijke dorens geborsteld zodat de vezels dakpansgewijs over elkaar heen komen te liggen. Loden heeft een goede warmte-isolatie, is soepel en winddicht en vanwege het natuurlijke vetlaagje in de wol bereikt het en hoge mate van waterdichtheid. Vanwege al deze eigenschappen is loden bijzonder duurzaam.

x-jagd: Jacht & avontuur
1

X-Jagd… innovatieve outdoorkleding voor jacht en outdooravonturiers!

Bij X-Jagd vind je hightech jachtkleding met de doeltreffende functionaliteit en camouflagekleding voor de moderne jager. De outdoorkleding voor dames en heren begint waar de conventionele jachtkleding eindigt; betrouwbare innovatieve materialen, een optimale pasvorm, veel jachtfuncties en functionaliteit. Ontwikkeld door jagers voor jagers.

Het unieke Demorphing ® camouflagecollectie beperkt de visuele waarneembaarheid nagenoeg perfect. Beleef een nieuwe jachtwereld met prestaties en passie tot in de kleinste details.

uitgelicht

Demorphing

DEMORPHING® collectie. Het adembenemende resultaat van een gepassioneerd onderzoeks- en ontwikkelingsproces opent een geheel nieuwe dimensie voor de jacht.

Het groeiende aantal jachtenthousiasten in alle internationale jachtgebieden laat zien dat jagen al lang een van de meest opwindende avonturen en een levensstijl voor elke generatie is geworden. De geest van onderzoek zit in ons team bij X JAGD, dus we hebben ons beziggehouden met de kernbehoeften van jagers en met Demorphing hebben we ons gewijd aan de nuttige functie van “onzichtbaarheid”.

Conventionele camouflagepatronen waren voor ons als gepassioneerde jagers onbevredigend. Dus stelden we ons de ambitieuze vraag hoe we optische camouflage naar een nieuwe niveau konden brengen in de jacht. Met DEMORPHING® waren we in staat om de perceptiefysiologie van het spel te decoderen en adembenemende resultaten van het hoogste innovatieve karakter te bereiken. Met een doordachte collectie voor elk internationaal en binnenlands gebied beginnen we aan een nieuw jachttijdperk.

De nieuwe DEMORPHING®-collectie ondermijnt de waarnemingswetten en biedt jagers onvoorstelbare mogelijkheden: met onze “DEMORPHING® Camouflage” werd een oppervlaktestructuur ontwikkeld die de jager visueel oplost in zijn omgeving.

De natuur heeft het spel uitgerust met waarschuwingsfuncties op verschillende zintuigen. De visuele waarneming is anders dan bij het menselijk oog. Daarom is visuele camouflage een belangrijke factor bij de jacht. Het adembenemende effect van onze “DEMORPHING® Camouflage” beïnvloedt verschillende manieren.

Tot dusver heeft perceptieonderzoek drie dimensies gekend om camouflagepatronen te ontwerpen: vorm, kleur en ruimte. DEMORPHING® voegt de factoren tijd en beweging toe aan de basiscomponenten vorm, kleur en ruimte en creëert zo het “DEMORPHING®” -principe (vormresolutie). Het doorslaggevende voordeel ten opzichte van het perceptiegedrag van het spel.