Arxus

Arxus
1

Arxus rubberlaarzen zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber voor een lange levensduur en een sterke weerstand tegen schokken van buitenaf. Er worden geen chemische additieven gebruikt. Alleen kleurpigmenten en additieven die nodig zijn voor het vulkanisatieproces zijn toegestaan.

Door de lage temperatuur tijdens de vulkanisatie behoudt het rubber zijn natuurlijke vochtigheid. Dit is essentieel voor een lange levensduur van het product. Een unieke rubberdikte van 2,0 mm biedt de beste bescherming tegen scherpe voorwerpen. Dit in vergelijking met de gangbare industriestandaard van 1,3 tot 1,8 mm rubberdikte.

De unieke Arxus constructiemethode, waarbij natuurrubber rond de hele voet wordt gebruikt, maakt de laars waterdicht nog voordat de zool in elkaar is gezet. Als de zool beschadigd raakt, blijft de laars zeer waarschijnlijk waterdicht. De zool is opgebouwd uit zes technische lagen, wat zorgt voor superieur comfort, de juiste ondersteuning van de voet en extreme grip door ons unieke X-patroon van de zool.

De Arxus laars heeft een latex band die helemaal rond de bovenkant is gelijmd, wat garandeert dat de band nooit afzakt of verschuift als je hem aantrekt. De riem kan worden versteld met een metalen gespklem, die altijd op zijn plaats blijft. De exclusieve leren bies aan de bovenrand van de laars voorkomt dat de binnenvoering loskomt van het buitenste rubber als de rand van de laars wordt gespannen telkens als de laars wordt aangetrokken.

Statement

We zijn actieve jagers en buitenmensen en onze collectie is ontworpen op basis van onze eigen ervaring en bevat kenmerken die ervoor zorgen dat je een uniek en ongeëvenaard comfort en beweging ervaart tijdens het jagen en andere buitenactiviteiten.

Historie

Een goed paar laarzen is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van je outdooruitrusting. Als je voeten comfortabel zijn, geniet je nog meer van de dag. Sinds we in 1986 begonnen als ‘boot engineer’ is het ons doel geweest om constant laarzen van de hoogste kwaliteit aan te bieden, die het hoogste niveau van comfort, functionaliteit en duurzaamheid combineren met een geweldig ontwerp.

De rubberen laarzen van Franse makelij waren de eerste laarzen die gemaakt werden voor gebruik in het zware terrein van Scandinavië en daarom werden ze voor veel mensen de laars bij uitstek. In 2007 besloten we echter om onze ervaring te gebruiken en ons eigen merk op te zetten voor het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van een assortiment rubberen laarzen met een verschil, onder de merknaam ‘Arxus’.

We wilden een nieuwe standaard zetten voor laarzen van hoge kwaliteit en de traditionele kijk op rubberlaarzen vervangen door een meer gevarieerde collectie die specifiek ontworpen is voor vele activiteiten. Het creëren van een geheel nieuwe collectie handgemaakte laarzen van natuurlijk rubber vereist vele jaren ervaring en veel expertise.

Om de uitdaging aan te gaan om schoeisel te maken dat geschikt is voor de verschillende omstandigheden in de ‘vrije natuur’, is het nodig om laarzen te maken met de juiste ondersteuning voor voeten en benen, gecombineerd met verschillende opties voor de binnenvoering en met een duurzame constructie. Het Arxus-assortiment heeft zich ontwikkeld tot een collectie met veel unieke kenmerken die ons onderscheiden van andere merken.

Arxus is nu toonaangevend op het gebied van de productie van rubberen laarzen en is een gevestigde merkleider op het gebied van comfort, prestaties en duurzame kwaliteit.