DESOLVE

Jagers zijn altijd op zoek naar de beste camouflage om ze onzichtbaar te maken voor dieren. Wat dieren zien  verschilt op veel manieren van hoe de mens dieren waarnemen.   Desondanks domineerde de camouflage vanuit het menselijke zicht het traditionele  assortiment  in de winkel. Tot nu toe…

Wij zijn SWEDTEAM, dé Europese leverancier van het revolutionaire DESOLVE® Camouflage concept. Vanaf 2017 is het DESOLVE® Camouflagepatroon verkrijgbaar in de jachtsportspeciaalzaak, voor dames en heren. DESOLVE® dé nieuwe standaard voor camouflage.

Revolutionaire camouflage voor een betere jachtervaring

De aanblik van een dier verschilt in veel opzichten van de aanblik van mensen. Toch is het wat wij mensen zien, dat tot nu toe de camouflagejachtmarkt domineert.

Traditioneel werd daar gedacht dat we, zolang we ons kunnen vermommen tegen andere mensen, ook onzichtbaar zijn voor de dieren. DESOLVE® Deception Camouflage heeft de bewijzen dat dit niet waar is. Op basis van Amerikaanse universitaire onderzoeken, waarin uitgebreid is onderzocht en aangetoond, blijkt dat mensen en dieren op verschillende wijzen kleuren, patronen, 3D en ultraviolet licht waarnemen. Met de resultaten van de onderzoeken heeft DESOLVE® een unieke camouflage ontwikkeld, ontworpen op het dierlijk spectrum om de maximale onzichtbaarheid te bewerkstelligen.

DESOLVE® is in Europa exclusief verkrijgbaar bij Swedteam.

Revolutionaire pixelpatronen die uw lichaamsvorm breken

Camouflage zelf gaat over zoveel meer dan het nabootsen van de patronen en kleuren van de omgeving. Het probleem met veel bestaande camouflageproducten is dat de contrasten te laag zijn. Van een afstandje smelt het patroon in een enkele kleur, een groot vlak, waardoor je zichtbaar bent voor het dier.

DESOLVE® is geïnspireerd op hoe dieren zichzelf tegen elkaar camoufleren, zoals bijvoorbeeld tijgers en luipaarden. De kleuren lijken op de omgeving waarin ze leven, In plaats van camouflage van takjes en bladeren op het lichaam te hebben, zoals de meest voorkomende manier van camouflage, vormen de dierenpatronen in zwart een schril contrast met de hoofdkleur van de vacht. Door het gebruik van deze patronen wordt de lichaamsvorm verbroken en worden ze onzichtbaar voor hun prooi.

DESOLVE® werkt op een vergelijkbare manier. De kleuren in het patroon komen overeen met het gebied waarin je jaagt, maar daarnaast is de belangrijkste functie van het patroon  je menselijke vorm te camoufleren waardoor je als het ware opgaat in de omgeving. DESOLVE® maakt gebruik van een uniek pixelpatroon waarin afgewisselde kleine en grote pixels  hoog contrasterende kleuren vormen die lichaamsvormen camoufleren waardoor je op elke afstand onzichtbaar wordt.

De visie van de dieren vergeleken met die van de mens

 Het menselijk oog vangt kleuren op via de receptoren op het netvlies. Die receptoren worden ook wel kegeltjes en staafjes genoemd. Kleuren zien is het vermogen van het kunnen waarnemen van de verschillen in de golflengte van licht. Doordat de kegeltjes verschillende lengtes hebben, heeft een  ieder een verschillend lichtgevoelig pigment waardoor de mens in staat is om de verschillende kleuren te kunnen waarnemen. De meeste zoogdieren hebben maar twee soorten kegeltjes waardoor dieren nagenoeg geen kleuren zien. Van herten is bekend dat het gezichtsvermogen waziger is, maar dat ze wel licht- en donkergroen van elkaar kunnen onderscheiden. Ze zien het grootste deel van hun omgeving in 2D, als het ware als een platte massa kleuren. Dieren kunnen geen roodachtige kleuren waarnemen. Dit is ook de reden waarom neon-camouflage een goede oplossing als de mens onzichtbaar wil zijn voor dieren, maar toch de medemens wil kunnen blijven zien.

SWEDTEAM levert een uitgebreid programma aan DESOLVE® camouflage kleding en accessoires, voor dames en heren. Voor ongeëvenaarde jachtavonturen.