NEONORDIC® jacht-technologie

Ontworpen voor ervaringen dicht bij de natuur in veeleisende en veranderlijke klimaten. Iedereen die gejaagd heeft, kent de unieke uitdagingen van het weer. Water, wind, kou zijn kenmerken waartegen wij ons moeten wapenen als we buiten zijn. NEONORDIC® 200 is een uniek membraan dat hulp biedt om ons te wapenen tegen de elementen. Het membraan is stil, zacht en elastisch, biedt uitzonderlijk ademend vermogen en langdurige bescherming tegen wind en water. NEONORDIC® 200 is exclusief bij Swedteam verkrijgbaar, te koop in de jachtsportspeciaalzaak.

Wat is NEONORDIC®?

NEONORDIC® is een beschermend membraan van Scandinavische kwaliteit, geïnspireerd op het Scandinavische klimaat waar functionaliteit essentieel is. Naast bescherming tegen wind en water, moeten kledingstukken ook een hoog comfort en bewegingsvrijheid bieden. Traditioneel was het moeilijk om een ​​hoge bescherming te combineren met een uitstekend ademend vermogen. Met de komst van NEONORDIC® is dit definitief veranderd.

Hoe werkt het?

NEONORDIC® is gelamineerd met een geavanceerd homogeen hydrofiel membraan. NEONORDIC® 200 biedt het hoogste niveau van waterdichtheid, ademend vermogen en draagcomfort. Door te reageren op de activiteit van uw lichaam, laat dit slimme membraan waterdamp gemakkelijk door het membraan ademen. NEONORDIC® 200   heeft superieur ademend vermogen, 20.000 gram lucht per m2, per 24 uur.

NEONORDIC® 200-producten hebben een waterkolom van 20.000 mm. De waterkolom is een kolom van 10 cm doorsnede, 20.000 mm hoog. Het membraan weerstaat de waterdruk die ontstaat als je deze kolom vult met water. Een waterkolom van 20.000 ligt zeer ver boven het minimumniveau  dat nodig is om een ​​stof als waterdicht aan te merken.

NEONORDIC® 200  beschermt  je tegen water en wind, maar laat de waterdamp, ontstaan door het transpireren, verdampen zodat je droog en comfortabel blijft. NEONORDIC® is uitzonderlijk flexibel en slijtvast. Dit maakt het ideaal voor een breed scala aan kledingstukken, of ze nu licht en dun of sterk en robuust moeten zijn.

Waar en hoe wordt het materiaal gemaakt?

Om de hoge kwaliteit van het membraan te garanderen, werken we nauw samen met de fabrikanten en houden we de productie nauwlettend in de gaten. Het materiaal wordt geproduceerd in een gecertificeerde fabriek in Zuid-Korea, die nauw heeft samengewerkt met Swedteam bij het testen en ontwikkelen om het ultieme materiaal te creëren. De kledingstukken worden vervaardigd in de hoogtechnologische stad Nanjing in China, door een speciaal door SWEDTEAM geselecteerde partner. Deze is zeer ervaren is in het produceren van kledingstukken voor het Scandinavische klimaat die voldoen aan de specifieke behoeften en maatvereisten.

Wat zijn de voordelen voor de gebruiker?

NEONORDIC® is een materiaal dat is ontwikkeld voor echte jachtomstandigheden, onder alle weersomstandigheden. Naast hoge bescherming biedt het membraan  veel bewegingsvrijheid. Met een speciale focus op comfort en ademend vermogen, is een licht, stil, zacht en uitzonderlijk slijtvast membraan van premium kwaliteit ontworpen.