ANTIBITE

Iedereen die enige tijd in de bossen en op open terrein doorbrengt, weet hoe vervelend muggen en andere insecten kunnen zijn. Ze prikken, bijten en zoemen continu rond je hoofd. Insecten kunnen de geur van de prooi op grote afstanden waarnemen. Net als de jager zijn ze dag en nacht op jacht. En als je pech hebt, neem je de gevolgen van hun jacht mee naar huis. Antibite is de eerste duurzame oplossing voor dit probleem.

BESCHERM JEZELF, WORD GEEN PROOI

Zoemende vliegen, prikkende en bijtende insecten, hoe vervelend is dat? Ze nemen je waar vanaf grote afstand en zijn op jacht, dag en nacht. Vliegen, wespen, teken, ze kunnen tot grote overlast zijn. Deze insecten zijn niet alleen irritant, ondanks hun grootte behoren ze tot de dodelijkste dieren ter wereld. Door de klimaatverandering en het feit dat we tegenwoordig over grotere afstanden reizen dan ooit tevoren, is het risico om gebeten en besmet te worden aanzienlijk toegenomen. Van de huidige wereldbevolking loopt 80% het risico om door insecten een ziekte overgedragen te krijgen. Swedteam komt nu met een primeur, de eerste duurzame en effectieve oplossing voor dit probleem. Swedteam bezit de exclusieve rechten om jachtkleding te behandelen met Antibite™ in Europa.

WAT IS ANTIBITE?

Antibite™ is een nieuwe techniek voor het behandelen van textiel met een insecten werend middel. Het basis-ingrediënt van Antibite™ is Ethylbutylacetylaminopropionaat, een stof die al meer dan 30 jaar op de markt is en  gebaseerd is op een natuurlijk aminozuur. Een onderzoeksgroep van de Universiteit van Minho in Portugal heeft een manier gevonden om nanotechnologie te gebruiken om kleding te impregneren met Ethylbutylacetylaminopropionaat. Deze techniek staat bekend als Antibite™.

HOE WERKT ANTIBITE?

Insecten gebruiken hun reukvermogen om hun weg in de natuur te vinden. Ethylbutylacetylaminopropionaat is gebaseerd op een natuurlijk aminozuur, welke in het menselijke lichaam voorkomt en geeft een geursignaal af dat insecten waarschuwt om weg te blijven. Omdat Antibite™ is ontworpen om af te stoten in plaats van uit te roeien, ontwikkelen de insecten geen enkele resistentie tegen de stof en is het geen reproductieremmer, zoals de meeste traditionele insecten werende middelen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, dat wel zijn. Antibite™ is niet geparfumeerd en heeft geen bijwerkingen, is milieuvriendelijk en vormt geen gevaar voor flora en/of fauna.

HOE WORDT HET MATERIAAL BEHANDELD?

Antibite™ wordt rechtstreeks met nanotechnologie aangebracht op de afgewerkte kledingstukken. Als de stof in de textielvezels binnendringt, dan wordt de efficiënte werking verhoogd welke minimaal 80 wasbeurten gegarandeerd is. Gedurende de 80 wasbeurten waarbij de wasvoorschriften worden opgevolgd, vermindert de efficiënte werking met nog geen 2% van 99% naar 97,2%. Na circa 125 wasbeurten is er nagenoeg geen effectieve werking van de stof meer waarneembaar.

WELKE VOORDELEN BIEDT ANTIBITE DE GEBRUIKER?

Met Antibite ™ hoef je geen andere insecten- of insectenwerende middelen te gebruiken. Omdat de werkzame stof in je kleding zit, ben je beschermd zolang je de kleding draagt. De stof doet geen afbreuk aan de kwaliteit of het uiterlijk van de kleding. Antibite™ behoudt zijn doeltreffendheid voor tenminste 80 wasbeurten. De stof is volledig milieuvriendelijk, wat betekent dat de bescherming niet ten koste gaat van flora en/of fauna. Antibite™ is een volledig natuurlijke stof en levert geen allergieën of andersoortige aandoeningen op voor de gebruiker.